Monday, 30 July 2012

apa yg nak dibuat selama ONE- MONTH BREAK?

I have plus n minus about one months break before start chambering... so, nak buat apa jer selama satu bulan ni..??


Tu aku pon confius..


nak kerja..sah2 la xboleh..sebab jarang org nak terima part timer sebulan je nih..


yg memang confirm2 benda yg aku kena buat during the time break..xlain dan xbukan..aku memang xkan tinggalkan dunia study..dunia membaca aku..walopon secara not in officially nye dah habis belaja..aku still nak kena belajar lagi..n without pegang buku kat tangan..my life isn't feel like complete at all! seriously!.. 


tiber2 lak teringat zaman aku terlantar demam terok kat hospital..dah mcm budak skema dekat sekolah..penuh katil aku dgn buku2.. nurse n doctor pon agaknye dah naik kagum.(kata dorg lah kan..hehe)..mana tak nye aku bawak segala khazanah buku2 aku..boring gila kott dok je atas katil..dah macam org sakit terok..oushh...malas dah nak ingat.. (tu zaman sekolah dulu laa..tingkatan 4 kot if xsilap).. entah la..membaca is may passion... xboleh lekang dgn habit tue!...


kadang2 tu masa kat u..kena bahan dengan kawan2 pon ada..bukan je kena bahan..jadi bahan gado pon ada! ahaha..betoii!..tapi mmg kelakar kott!haha.. pegi library untuk discussion..instead of tunggu je member2 yg lain datang..aku pon pegi laa photostat apa2 je bahan yg aku rasa boleh tambahkan input aku..kadang2 benda yg aku photostat tu xde kena mengena pon dgn idup aku..haha..cth nye..still sampai sekarang aku simpan article2 yg aku photostat ni "hak anak angkat pasal isu berbin/berbinti kan nama ayah angkat","undang-undang media"..nak tau ape article tu cakap(ayat dia lebih kurang mcm nie la):


"melihat...menonton bahan lucah adalah tidak menjadi satu kesalahan di bawah undang-undang Malaysia..ianya menjadi kesalahan apabila ianya disebarkan kepada umum...n bla bla blaaa"-its sound interesting kan...




so, selama satu bulan nie..aku decide nak polish ape yg ptt..thru READING...antara yg tershort listed:


1. baca Quran terjemahan
2. polish grammar... n also conversation in English (bagi aku it is not too late to sape2 yg nak belaja..BI aku bukan power sgt pon!budak tadika lagi power kot!haha) 
3. since, aku dah make up my mind nak buat accident cases..so, sepanjang cuti nie go thru laa mana2 kes, article or even information pasal accident (in general) and on the law of tort (specifically nye lah)
4. n anythin seem possible n interesting nak dibaca.. 


p/s: alah, sebenarnye kejap je 1 months ni...pejam celik pejam celik...dah start chambering..uwargh..sound scary uhuh...

2 comments:

  1. xbnyak sgt pon blaja mcr!!hehe...mcr u too all the best ye..

    ReplyDelete

Share

Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...