Saturday, 28 January 2012

FITNESS EXERCISE

hye2!..cuti sem nie..aku ade lerr mission sikit nak accomplish..xtau ler success ke x.(tgok ajer lerrr..hehe). *bak kata org: tak try xtau kann!!."if kita buat exercise n cooling betoi2..n kena dengan caranya..kita xkan rasa sakit the next day nyee"trainer tu yg kata (bukan aku ehh)..no wonder leer pon..lepas jer exercise confirm aku rasa sengal2  n lenguh2 the next day tuh..TAPI kali nie the next day after exercise..im feelin GOOD!! credit to Asia FITNESS club ..

APA2 PON...fitness exercise macam nie kita boleh boleh dekat bilik or mane2 jerk..senang n ringkas!!..

APER ITU FITNESS EXERCISE ????..kalau ikut kefahaman aku la kann...exercise camnie sgt sesuai tuk perempuan..sebab exercise camnie xberat...n the purpose is to toning and also shaping our body...(so sesuai laa tuk badan aku yg xberapa nak shape nih!!)haha...

so, semalam aku buat exercise tuk bahagian perut jerk!! so, here ill like to share some of them...

GUYS, untuk permulaan start ur counting with 20 (1 set) pon dah okay.. the next2 day..kita boleh tambah 30 ++ n buatlah 2 set or lebih set(ikut kemampuan korang eh)..

REMEMBER...dun ever overly push urself (xelok kayh!!) ..start sikit2 dulu then baru tambah counting...

untuk yg ini..just silangkan kaki ke atas n angkat sikit jer bahu and kepala (for ur information, xperlu untuk kita push forward too much..memadai kita push forward sikit je kehadapan)











this one..alternatif pada exercise kat atas..if  nak silang kaki mcm susah..so letak je kaki atas ape2..then push bahu n kepala ke hadapan (sikit jer) asalkan kita rasa sakit di perut (its more than enough)..
another way (remember to push slightly je bahu n kepala upward)
dis one..untuk kurangkan lemak dekat bahagian tepi perut.. hehe..ssh sikit benda alah ni!
selamat mencuba!!

1 comment:

  1. KALO UNTUK PINGGUL BESAR CNE CIK EKIN??? risau la.. hahaha

    ReplyDelete

Share

Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...